Tilbaketuren til Vancouver

Torsdag morgen, mye br\k utenfor vinduet, de holder p\ med en filminnspilling ute og inn p\ hotellet jeg bor p\. Det er et gammelt hotel ved jernbane og havna i Nord Vancouver. T\kete i dag, med 20 grader, og solen kommer ut om en stund.

http://vancouversnorthshore.com/whattodo/cypress-mountain.htm?gclid=CKKauqu0-KkCFQYbQgoda0fOYA

http://www.grousemountain.com/

http://www.mountseymour.com/home  these are the three skimountains on the north shore of Vancouver

 

Odd Arne takes picture of the city from the viewpoint at Cypress Bowl ski area.

 

Nyhetene er fulle av bj¨rne anfall, en dame dratt ut av huset og d¨de, en mann d¨d, en hard skadd, flere andere med bj¨rne bes¨k i hus og hage. En dame p\ sykkel p\ vei hjem fra jobb, ble forfulgt av en Cougar, fjell l¨ve, klarte \ redde seg inn i en skole.

Min s¨sters s¨nn kommer i dag, skal hente ham p\ flyplassen om noen timer. Han har fint kamera, s\ det skal bli noen fine bilder n\r han kommer igang.

En fisker venn kom forbi med ti sm\laks, Sockeye, illr¨d i fisken, fantastisk god. Arnold fra Islands hestene, grillet laksesidene p\ en fj¨l av Ceder tre, fj¨len ble brent rundt kantene, laksen var r¨kt til perfetion.

Onsdag morgen, varmest til nå, 33 i Kelowna, 29 her, skal holde meg inne en stund.

Beklager, men klarer ikke [ laste opp bilder hvor jeg er n[, skal pe;ve senere …..

Tilbake i Vancouver, etter en 8 t kjøretur, en fantastsk tur, kjørte gamleveien over fjellene. Blir her en uke nå, og tilgjengelig hver dag på tel, epost og skype. Skal oppdatere denne siden, med endel bilder, så snart alt er ladet opp og kan brukes. Stedene jeg var i Okanagan, er langt fra by og vei, og hadde ingen eller meget dårlig dekning.

Har fortsatt problemer med å laste inn bilder, det er dårlig kapasitet på internett stick som jeg har, skal prøve senere, jøreturen i dag har jeg gledd meg til, for jeg har kjørt der i over 33 år, men ikke på de siste 14. Vernon er nå er stor by, i størrelse og innbyggere. http://www.vernon.ca/

Utrolig fin klima hele året, litt varmt hele sommeren, klare årstider med vår, sommer, høst og vinter, som har tørr kulde, og ofte litt snø i byen, men ikke noe problem. Silver Star skiområde er på høyde for høydeopphold, og bare en liten tur fra bykjernen. Store sagbruk, jordbruk, kveg, men best kjendt for frukthager, inkludert stor vin produksjon.

Utallige golfbaner, hvis noen er for det, og noen av de godt kjendt. Noen vineries har egen golfbane, og pakkeløsninger med golf, mat og rom. Kjørte forbi utallige frukt og grønnsak selgere med sine boder ved veien. Kjøpte nok til alle.

Men turen selv, det var det jeg ville fortelle. Först Gratulerer USA med 4 Juli. Det var en del amerikanere p\ veien i dag. Fra Vernon til Kelowna er det en fin tur med flotte veier, utsikt over land og de store innsjëne. Kalamalka Lake, skjifter farge fra dag til dag, time til time, et utrolig fenomen av fjell, skyer og solstr\ler. Kelowna er den st¨rste av byene i Okanagan, og er n\ spredt over et meget stort omr\de. http://www.kelowna.ca/cm/site3.aspx

Hele veien, sol fra klar himmel, ca 30 men f¨les varmere ne, men for meg, takluke og vinduer nede, ganske gr¨nt langs veiene, men hillsides er brent t¨rt grass som vanlig denne tiden. De har hatt en kaldere v\r enn vanlig, alt er vanligvis t¨rt og brendt p\ denne tiden.

http://en.wikipedia.org/wiki/Penticton

Gjennom Penticton til Keremeos, http://keremeos.net/   hvor jeg stoppet ved min favoritt frukt selger. Omr\det ers\ utroligt fruktbart, steikende varme inne mellom hÿe bakker, som fjell, men med litt t¨mmer og vekst p\, og fortsatt sn¨p\ toppene. Her er det fjellgeiter, fjellsau, hjort, bj¨rn, elg og stor kronhjort. Jeg s\ noen hjort i dag, men hvis man stopper og bruker kikkert p\ de retteplassene, s\ kan man se dem. Stoppet ved Hedly, en gammel stor gullgruve by,

http://hedleybc.com/ noen sjeler som selger alt rart fra sine boder.

Neste by, hvis man kan kalle det en by, mer et stort veiskille, med få valg. Penticton, kjempestor gruvedrift, mye kveg, og gode hockeyspillere. http://town.princeton.bc.ca/

Gjennom Manning Park, tenk på de som gikk gjennom, og søkte vestkysten og stillehavet, det var gutter det. http://en.wikipedia.org/wiki/E._C._Manning_Provincial_Park

og til Hope  http://en.wikipedia.org/wiki/Hope,_British_Columbia  , en vakker dag, som det var i dag, så skal jeg gå rundt i Hope og ta bilder av alle treskulpturene der, det kan ta hele dagen, men det vil være verd det. Der så jeg den mektige Fraser River for det første gang i dag, den er høy og masse vann fra sen snøsmelting. Fraser River er en av verdens viktigste lakseelver.  http://en.wikipedia.org/wiki/Fraser_River

Kjørte nordsiden, som tar en time mer, men er interresant for meg, og hadde en fin avsluttning til turen. Fant et hotel med dagspris til ca kr 180 pr dag inkludert frokost, og blir her en uke. Min søsters sønn kommer på tordag og blir hos min sønn for ti dager, vi skal ta flere turer, sikkert en lignende som jeg tok nå.

http:/http://en.wikipedia.org/wiki/North_Vancouver,_British_Columbia/en.wikipedia.org/wiki/Port_Moody

mmm…..

This entry was posted in Family, Misc, Moments, Nature, Short stories. Bookmark the permalink.